Tule mukaan tekemään Status-lehteä!

Jätä kommentti

28.11.2015 Kirjoittanut Status-verkkolehti

Status-lehti on tärkeä osa ainejärjestökulttuuria. Se toimii kanavana välittää opiskelijoille heitä koskevaa tietoa. Ennen kaikkea se on väline opiskelijoille jakaa ajatuksia ja kokemuksia toisilleen. Lehdenteko ei ole siis rakettitiedettä, vaan kiinnostavan tarinan kertomisesta lukijalle. Statuksen hallituksen vaalikokouksen lähestyessä on hyvä tilaisuus kertoa hieman päätoimittajan tehtävistä ja rohkaista muitakin osallistumaan lehdentekoon.

Päätoimittamaan!

Päätoimittaja on tärkeässä roolissa vaikuttamassa lehden sisältöön ja mihin suuntaan koko lehteä kehitetään. Päätoimittajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on koordinoida toimintaa. Päätoimittajuus ei kuitenkaan vaadi suurta lahjakkuutta kirjoittamisesta, valokuvaamisesta tai ulkoasun suunnittelusta. Kaikkea ei siis tarvitse tehdä itse, vaan päinvastoin tärkeämpää on osata delegoida. Päätoimittajia voi lisäksi olla useampi kuin yksi.

Lehden toimittaminen antaa paljon. Siinä saa kokemusta tekstien kirjoittamisesta, muusta sisällöntuottamisesta, palautteenannosta, yhteistyön koordinoinnista ja julkaisujen ulkoasujen suunnittelusta.

Kirjoittamaan!

Ainejärjestölehti on hyvä väylä päästä jakamaan ajatuksiaan ja kehittymään kirjoittajana. Sosiaalipsykologia on kuningasaine, koska sitä pystyy soveltamaan lukemattomiin asioihin. Lehdenteko antaa hyvän näkökulman tarkastella maailmaa: Kuinka jaan kiinnostavan havainnon tai ajatuksen muille? Kuinka teen sen muillekin kiinnostavaksi?

Vaikka opintojen myötä joutuu tuottamaan tekstiä tasaisin väliajoin, se on muodoltaan formaalia. Ainejärjestölehteen kirjoittaminen tarjoaa vaihtelua tieteelliselle kirjoittamiselle ja keinon soveltaa oppimaansa. Lisäksi kirjoittajalla on vapaus keskittyä niihin aiheisiin, jotka itseä kiinnostavat.

Kuvittamaan!

Jokainen tietää, että ulkoasulla on merkitystä. Hyvä ja tyylikäs ulkoasu herättää mielenkiinnon. Kyse ei ole vain yksittäisestä kuvasta vaan myös koko julkaisun tai nettisivun graafisesta ilmeestä. Graafinen suunnittelu on siinä mielessä pirullista, että jos sille antaa pikkusormen, niin se vie koko käden: ympäröivää maailmaa tulee näin tarkasteltua jatkuvasti arvioiden sen graafista ilmettä. Ainejärjestölehti on erinomainen keino päästä toteuttamaan graafisia taipumuksiaan, mutta myös mahdollisuus päästä myös harjaantumaan graafisessa suunnittelussa.

Lehti on aina tekijöidensä näköinen. Toivottavasti mahdollisimman moni kiinnostuu lehdenteosta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Suosituimmat artikkelit & sivut

%d bloggers like this: