Arvio: Ken on mutakakuista mutaisin

Jätä kommentti

23.5.2016 Kirjoittanut Status-verkkolehti

Mutakakku on erityinen herkku, jota liikaa syötyään luulee saaneensa tarpeeksi koko loppuelämäkseen. Se on täydellinen guilty pleasure. Omatuntoaan ei kuitenkaan halua pettää huonoon laatuun, sillä mutakakuissa on paljon eroja keskenään. Keräsimme ystäväni Lassi Järvenpään kanssa kaikki lähikaupoista löytyneet mutakakut (näin ollen Lidlin tarjonta jäi testaamatta, mikä saattoi olla pelastus vatsoilemme), ja testasimme niitä vuorollaan. Kiitämme myös Sanna Ostrovskija hänen uhrautumisestaan ennen liikuntatreenejään.

 

Rainbow

WhatsApp-Image-20160519 (2)

Valmistaja: Rainbow, S-ryhmä

Hinta: 2,99e

Kaloreita: 380 kcal/ 100 g

T: Tässä on kyllä vähän sokeripölyä päällä

L: Pirkka on silmään kauniimpi

T: Ei oo juhlallisen näkönen

S: Hyvin uuvuttavaa

T: Uuvuttavaa? Nojoo, se kyl testataan vasta puolessa välissä kun tiedetään missä menee raja

S: Tää on aika kuiva tää

T: Kuiva?

S: Tää ei oo niin mutakakkumainen vaa kuivakakkumainen

T: Se kosteus on tärkee

L: Kosteus on tärkeä, sitä pitää olla

S: Tästä puuttuu se muta

T: Missä on meidän muta?

L: Kadonneen mudan mysteeri

T: Köyhän miehen mutakakku… On täs kyl vähän suklaaydintä

S: Se on vaan tuolla keskellä, kattokaa

L: Näkee erikseen että siinä on reuna ja muta

T: Ei tää reuna huono oo, mut tuntuu vähän ylimääräiseltä

L: Tarvii lisuketta mukaan

T: Se reuna tuo sen uuvuttavan maun. Mun ensivaikutelma oli, että tää maistuu kalalta, mut ehkei kumminkaan. Tos reunas on kumminkin joku ominaismaku.

L: Ydin on kyl tosi hyvä, reuna vaan on pettymys

T: Jos tätä yrittäis tarjoilla muille, niin ei tämmöisenään

 

Pirkka

WhatsApp-Image-20160519 (3)

Valmistaja: Pirkka, K-ryhmä

Hinta: 2,99e

Kaloreita: 380 kcal/100g

T: Oho tässä paljon sokeripölyä päällä

S: Tähä ainakin upposi paremmin tää veitsi

L: Se näyttää enemmän tommoselta töhnältä

S: Huomattavasti mutaisampi- ja raikkaampi vaikka tää on sokerikuorutettu

T: No sokeritomutettu, se on sokeritomua

L: Itseasiassa tomutettu on aika oikea sana tässä vaiheessa

T: Mm, pölytetty- mehiläiset pölyttivät tämän kakun

L: Kyl täs Pirkassakin näkyy tää raja missä on mutaa ja reunaa

T: Se muta ulottuu pidemmälle

L: Paljon kevyempi suutuntuma

T: Paljon makeempaa tää- ja reuna maistuu paljon paremmalta

L: Kokonaisvaikutelma on parempi- melkee vaan kuulee kun sokeri rouskuu tätä syödessä

T: Mä uskon että Rainbowta on paljon puuduttavampaa syödä, mutta tästä saa paljon nopeemmin makean ähkyn

L: Pirkassa on selvästi enemmän sokeria, mutta paljon parempi mutakakku vaikutelma tulee

T: Tässä on vähän hankala alkaa testaa kumpaa pystyy syömään enemmän kerralla, mut se ei ehkä ole tässä pointti

L: Sokerilla on aika iso rooli

T: Tää on kivan makee ja mä tykkään siitä, mutta en usko kaikkien jakavan samanlaista makean persoutta kuin mä

 

Frödinge

WhatsApp-Image-20160519

Valmistaja: Frödinge

Hinta: 3,79e

Kaloreita: 370 kcal/ 100 g

S: On kaikista mutaisin

T: Mä luulin että tää olis selvästi kalliimpi kuin muut muttei ookaan. Tää on sitä mitä mä tavallisesti syön. Ulkoasustakin näkee että on laadukkaammassa seurassa kun sitä syö.

L: Tässä tää sokeri on tasasesti levitelty päälle

T: Maistetaanpa- kato tässäkin on tää ydin

L: Joo suklaaydin menee tosipitkälle. Pohjaakin vaan muutama milli.

T: Hjoo, tää ydin on todella hyvää

L: Tulee sellanen töhnänen vaikutelma, reunakaan ei ole mitenkään kuiva

T: Tää on kosteempi kun se ydinkin on ulompana. Kyl mutakakussa pitää olla se mudan tuntu

L: Muuten se olis kuivakakkua

T: Kyl mä jatkossakin maksan sen 80senttii enemmän

L: Mä kyl otan jotain juomista

 

Cookies and cream

WhatsApp-Image-20160519 (5)

Valmistaja: Frödinge

Hinta: 5,75e

Kaloreita: 390 kcal/ 100 g

S: Ihanan raikas tää kuorrute

T: Se toinen mitä meillä ei tässä ole on se Vadelmaunelma, mutta tää on meille uutuus maku

L: Mutakakkua tavallisesti syödään kermavaahdon ja jäätelön kaa.

S: Se on niinku tässä valmiina

T: Se on siinä valmiina

L: Siinä on vähemmän mutakakkuu kun siinä on enemmän kuorrutetta. Pehmeän näköinen kokonaisuus.

T: Onks mutakakulla muuten mitään ominaishajuu *haistelee*

L: Aika vaniljainen tää

T: Kyl tää on kaikista kevyin syötävä

L: Vähiten mutakakkumainen, päällys vie huomiota

T: Tän takii sitä varmaan yleensäkin laitetaan kermavaahtoo mutakakun kanssa

L: Keksit tuo sen pienen kivan suutuntuman, mutta ei niitä erikseen maista

T: Toisaalta miks pitäis erikseen ostaa tämmönen- mitä tää muuten maksokaan? Täh, 5,45

L: Kerma maksaa paljon tässä kakussa

T: Brändäys nostaa hintaa… Onko kermavaahto todellakin sen arvosta kun voi itse laittaa lisukkeet? Tässä ei ole edes mutakakkuydintä

L: Joo tässä ei pysty olee sitä ydintä, kun on niin paljon kermaa.

T: Tää pohja ei seiso omillaan ilman vaahtoa- kun vertaa tavalliseen Frödingeniin

L: Se ei pärjäis ilman sitä päällystä?

T: Niin ku vertaa siihen tavalliseen

L: Niin tää itse kakku on kuin toisen Frödingenin reunaa

S: Tää on itseasiassa aika esanssinen

T: Vadelmaunelmalla oli enemmän annettavaa, mutta miksi mutakakkuun pitää ostaa erikseen päällys

L: Tuo enemmän juhlallisuutta, mutta ei mitenkään tarvittava osa

T: Ihan hintaeron takii sanoisin, että tekee kermavaahdon erikseen

L: Opiskelijaystävällisempi ratkaisu

 

Fazerin minimutakakut

WhatsApp-Image-20160519 (1)

Valmistaja: Fazer

Hinta: 1,99e

T: Sehän oli aikamoinen juttu, kun tää tuli uutuutena. Kun se oli se että ennen piti syödä 400grammaa mutakakkuu kerralla- no oon mä sen joskus saanut syötyä kokonaan mut usein jää se puolet syömättä

L: Se on jo suoritus, jos syö sen ite kokonaan

T: Se on vähän ongelmallista, jos ei saa jaettua sitä kenenkään muun kanssa

L: Se on kans hankala jakaa ulkona syödessä

T: Niin mä vedin sitä silloin sormin, mutta kesällä se on hankala kun se  pitää syödä nopee tai muuten se sulaa ja sillo siitä tulee käsissä plihplöhpluh

L: Ja sitä on sillo hankala pyyhkiä mihinkään

T: Mutta täähän oli sinäänsä ratkaisu [Fazerin minimutakakku] että tässä on tää kaksi pientä mutakakkuannosta ja sen voi heti jakaa toiselle- onko nää vuoassa?

L: Tavallaan mutakakkuvuoka

T: Vähän kuin muffinssin muodossa tarjoillaan

L: Saa syötyä ilman haarukkaa. Ulkona oikein kätevä. Ja helpompi kuljettaa

T: Täähän myydään lämpimänä, oon tottunut syömään viileenä

L: Ei tarvii oottaa sitä kakskyt minaa että se sulaa.

T: Suklaahan on paljon vahvemman makusta, kun se lämpenee

L: Joo se ei maistu paljon miltään kylmänä. Mutakakussa se taas voi olla hyvä asia

T: Tää töhnä alue taas- tää kakkuhan on melkein pelkkää töhnää

L: Tosi tahmanen

T: No tosi hyvä että se tarjoillaan vuoassa

L: Aika raskasta syötävää. Pakottaa syöjän nautiskelemaan siitä vähän syöjän tahtomattaki

T: Jotenkin synkkä maku- tai onkse oikee sana

L: Syvempi suklaan maku

T: Goottimutakakku!

L: Vetäsee kyllä aika hyvin liinoja kiinni tää mutakakku

T: No se saattaa vaikuttaa, että me ollaan jo syöty tässä viittä eri laatua

L: Hah, nojoo ja kuudes vielä tulossa

T: En sanoisi että tää on mitenkään tyypillinen mutakakku- sopii käyttötarkoitukseensa

 

Oma leipoma

WhatsApp-Image-20160520 (1)

Valmistaja: Tommi Ostrovskij & Lassi Järvenpää

Resepti: www.valio.fi/reseptit/mutakakku-1/?gclid=CO_57rvG4cwCFQUq0wodfV4ETQ

S: Miten te saitte ton mudan tohon mutakakkuun?

L: No… Se kai jää mysteeriksi

T: Ohjeessa ei sanottu. Kai siinä on sitä sulaa suklaata

L: No eihän siinä-

T: Niin kun se on jo jähmettynyt

S: Oho

T: Samanlainen tumma sisus, mutta-

L: Kunnon rapsakka kuori

T: Näyttää kuivalta- siinä ei eh ole ydintä

S: Miten te teitte ton?

T: Sekoitettiin taikinaa…

S: Vähän vähemmän aikaa olis voinut olla uunissa

T: Mutta se näytti niin löllöltä

S: Sittenhän se laitetaan vetäytymään

T: Ehkä se oli sen takii lölllöä, koska se oli sulaa suklaata

L: Tää ei ainakaan ole ylimakeeta

S: Nyt kyllä ylitty kynnys

T: Ja täs välissä olit käynyt jo harkoissa…

L: Tää on vähän liian suklaakakkumainen, puuttuu mutaisuus

T: Tää rakenteelta vähä samanlainen kuin Rainbown, tarvii kans jotain lisukkeeksi

L: Mut mielummin leipoo itse jos on aikaa

T: Kauas tän tekemiseen oikein menikään?

L: Semmoset 45min mut aika paljon meni sähläilyssä

*Kakku maistui paremmalta seuraavana päivänä. Ehkä se vetäytyminen oli hyvä asia.

 

Tuomio

Arvosteluasteikkona käytettiin 0-5 asteikkoa. Arvostelussa huomioitiin maun lisäksi kakun mielekkyys ja käytettävyys, mutta lopulta numerot annettiin hyvin intuitiivisesti. Kukaan ei saanut hylättyä, ja ne hoitivat asiansa.

Rainbow: 1

Pirkka: 3

Frödinge: 5

Frödinge- cookies and cream: 2

Fazer: 4

Oma leipoma: 2

L: Mikä tekee mutakakusta hyvän mutakakun?

T: Mm, se että se on kostea ja siinä on sitä ydintä

L: Kun leikkaat kakkua, se leikkaa rapean pinnan, ja kun veitsen nostaa siinä nousee mukana tanhaa

T: Mulle mutakkku on makean ähky- ruoka eli että sillä hankitaan totaalinen tyydytys eikä tarvii vähään aikaan syödä makeaa

L: Ei tosiaan tarvii syödä makeaa vähään aikaan tän jälkeen

T: Ehkä huomenna. Näitä jää vielä syötäväksi. Saat ottaa mukaan kotiisi

L: Voi kiitos

 

Tommi Ostrovskij

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: